Tesla Model 3 (2019) – Test – Autovisie TVDe Tesla Model 3 zou niet alleen de auto moeten zijn die elektrisch rijden voor de massa bereikbaar maakt, maar in de meest potente uitvoering ook échte autoliefhebbers moeten kunnen overhalen om afscheid te nemen van de verbrandingsmotor. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen zocht uit of de Amerikaanse elektrosedan dat kan waarmaken.

Blijf op de hoogte van al het autonieuws en volg Autovisie op:
– Autovisie.nl:
– Facebook:
– Twitter:
– Instagram:
– YouTube:

Voor vragen:
– E-mail: redactie@autovisie.nl

39 Replies to “Tesla Model 3 (2019) – Test – Autovisie TV”

 1. Leonardo Artist of 16th Century

  Een ietwat karige review. De 10% minder wrijvingweerstand door de additionele wieldoppen is een interessante feature van Tesla waar ik niks over hoor. Een auto van 72 k waar niet eens een koffiebeker houder in zit….en hij ziet er eigenlijk alleen mooi van vormgeving uit als de kleur zwart is, jammer, te snel gemaakt.

 2. Cloxxki

  3,7 in de regen, welke wagens onder een ton kunnen dat nog meer? 😀
  Het is een fuifnummer, niet meer natuurlijk, maar leuk voor iemand die er een patsbak voor inruilt.

 3. Steven Vanhaesebrouck

  Veel gezeik over de autonomie hier. Er zijn al verschillende afstandstests gedaan met die 'Performance' Tesla 3: Aan 90km/h continu zou je met veel geluk 450km halen, 500km haalt ie nooit, laat staan dat je stukken aan de normale snelheid van 120km/h – 130km/h zou rijden, dan haal je zelfs geen 400km.. De 'Long Range' versie heeft bijna de helft minder vermogen (258pk ipv 450pk) en daarmee haal je normaal de 500km als je continu 90km/h rijdt. In de echte wereld is dat, net als bij alle andere auto's, altijd bakken minder… De belangrijkste verliezen (met name de luchtweerstand) bij hogere snelheden verlopen ongeveer kwadratisch evenredig met de snelheid. Als je 40% sneller rijdt (90 => 125km/h) zal je dus ongeveer dubbel zoveel verbruiken! De Long Range versie zal zo'n €60.000 kosten..

 4. GliderDS

  250 km actieradius… "in de zomer zeker makkelijk 500km"..??? "In een "wip" zit de accu terug vol (hoe lang bedoel je???) Je moet écht wel een "liefhebber" zijn om goedkoop scherp plastic met slechts 1 scherm dat dan nog vol softwarebugs zit en willekeurig reset goed te praten….. lol! Weet je hoe handig zoiets is? Onderweg, en nooit wetend wanneer zoiets het doet en dan weer niet? Onbruikbaar, bovendien is de achterbank slechts geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar, zo weinig ruimte ad knieën en in de hoogte! (weeral vergoeilijkend: "dat heb je met dit soort wagens…") Excuseer, maar de model X heeft dat niet, maar die is dan weer gewoon veel te duur….

 5. Ray Comaling

  Je mag niet met je telefoon in de hand,en terecht,maar al die moderne (nep)auto's met ipads,als je de temperatuur wat hoger wilt zetten,dan ben je aan het lezen op een scherm,geef mij maar de oude autotechniek met draaiknoppen,en dan die prijs……..kocht je nog niet zolang geleden een heel huis voor.

 6. Danny van Laarhoven

  Wat een gedrocht zeg, zelf in een model S100D gereden/gezeten en dat was al een enorme stap terug ivg met een Audi A6. Maar deze is echt compleet niet mijn smaak zowel kwa uiterlijk als kwa interieur. Gewoon tellers achter het stuur en niet zo cheap skate voor die prijs.

 7. Jan vM

  Deze test doet me denken aan de introductie van de iPhone door Steve Jobs. Het is alsof je een test ziet waarin wordt verteld dat de nieuwe iPhone groter en zwaarder is en minder lang met zn batterij doet, dan de Nokia 3310. Hier speelt een generatiekloof. Merken zoals Audi, BMW, Mercedes, Porsche en die Japanse shit, zijn de broek op de enkels getrokken. Fossielen zijn het opeens. Deze auto heeft Lambo-performance en is bovendien veel slimmer. Over een jaar kan deze auto weer veel meer, en alle andere auto's zijn daarmee vergeleken IQ-nullussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *