Nissan Leaf (2018) – Test – Autovisie TVEen compleet nieuw design, een sterkere motor en een groter accupakket. De tweede generatie Nissan Leaf is op papier een sterker aanbod dan ooit. Hoe zit dan in de praktijk?

Blijf op de hoogte van al het autonieuws en volg Autovisie op:
– Facebook:
– Twitter:
– Instagram:
– YouTube:

Voor vragen:
– E-mail: redactie@autovisie.nl

18 Replies to “Nissan Leaf (2018) – Test – Autovisie TV”

 1. L.GH. Djoetma

  Alle respect voor Nissan dat ze al zo snel een volledig electrische auto hadden. Tot op de dag van vandaag is het de enige auto die voor de normale man bereikbaar is en ook gewoon overal te bestellen is. Misschien de Ioniq electric van Hyundai inmiddels ook?

  Overigens, de range van de Ampera-e, is dat met of zonder extender?

 2. William Drijver

  Een hele verbetering maar het lijkt mij nog steeds een onhandige stress auto, tenzij je alleen rondjes om de kerk rijdt: 270 km in theorie. Maar ik heb begrepen dat het beter is om een accu maximaal 90% te laden? In de winter zal het bereik dalen, net als door veroudering dus dan ben je in totaal al 30% kwijt?
  In mijn provincie moet je wel eens tig kilometer omrijden als er een brug is afgesloten door een ongeval. Dat wordt dan zweten in een Leaf…..pas met minimaal 60kWh wordt het een echt alternatief denk ik

 3. databeestje

  Leuke video, maar waar is de laatste 10 seconden die toont met hoeveel range jullie uiteindelijk beneden zijn gekomen? We hebben niet zoveel vulkanen in Nederland, laat staan iets met 2250 meter boven zee.

  Dus hoe representatief is deze range nu? Is de WLTP test nu veel beter dan de NEDC die ervoor zat?

 4. djverhulst

  Dit begint er op te lijken,, geen bizar uiterlijk, de ruimte die je voor een gezin nodig heb vergelijkbaar met de meeste C segment hatchbacks, die 270 km range is geschikt voor gebruik in NL , zeker als je halverwege kan speed laden , het enige wat ik zou willen is een statiowagon en dat ie 10 k goedkoper word, anders blijft mijn Octavia combi een veel betere auto voor ons gebruik,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *