Ikea Trådfri smart lighting collectie – Review (Consumentenbond)Lees de review:
Ikea introduceert in april de Trådfri-serie; een ‘smart lighting collectie’ waarmee je ledlampen draadloos op afstand kunt bedienen. Dit kan bijvoorbeeld met een losse dimmer en via een app op je smartphone. Met name door de scherpe prijs en het grote bereik van Ikea, kan de Trådfri een grote concurrent worden van de Philips Hue lampen. Bekijk de video!

Lees de uitgebreide review op onze website:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van onze laatste video’s:

Bezoek ook ons YouTube-kanaal:
Like ons op Facebook:
Volg ons op Twitter:
Praat mee op onze Community:

8 Replies to “Ikea Trådfri smart lighting collectie – Review (Consumentenbond)”

 1. Frans Dorable

  Ik kom hier, voor de laatste keer waarschijnlijk, nog 1 X op terug.

  Waardeloos!

  Ik heb er toen twee gekocht in het huis van mijn vriendin voor de woonkamer en de slaapkamer. Als het al werkt dan werkt het haperend. Als het al werkt dan moet je om de haverklap de knoopcelbatterijen vervangen. Die knoopcelbatterijen worden ook in grote getale bij IKEA in verzamelbakken in verpakkingen van 8 stuks aangeboden en dat is volgens mij niet voor niets. Om de haverklap moet je hem ook weer opnieuw instellen.

  Ik kan dat dan ook niet aanbevelen. Je kunt het een beetje vergelijken met dat als je met de fiets weg wilt je elke keer eerst je banden moet oppompen of je zadel moet vast zetten. Voor mij niet meer.

  Overigens heb ik het dus alleen over de speciale lamp met de losse dimmer, niet over de afstandsbediening, de bewegingssensor of de app. Die heb ik nooit gehad en daarover kan ik niet oordelen en dat doe ik dus ook niet.

  Voor de rest blijft IKEA natuurlijk een fantastische zaak en ik heb er andere zaken gekocht zoals lampen die wel geweldig functioneren maar voor mij geen Tradfri meer.

 2. Frans Dorable

  Inmiddels heb ik enige ervaring kunnen opdoen in 2 kamers, 1 met 1 lamp en 1 met twee aangesloten lampen. En het resultaat is dat ik er niet enthousiast over kan worden. Het werkt ….. soms maar dan nog heel aarzelend. De lampen dimmen ook als je het ronde dingetje tussen twee tafels verplaatst zonder daar zelfs aan te draaien. Bovendien heb ik nu al een paar keer de platte knoopcelbatterij moeten vervangen in beide apparaten in beide kamers en daarna moet je hem weer opnieuw instellen op de lampen. Ik moet wel zeggen dat IKEA daar al rekening mee had gehouden want die knoopcelbatterijen zijn in grote getalen bij de IKEA te koop waar ze bij bosjes in de bakken liggen in zo'n kaartje met 8 stuks.

  Mijn conclusie is dat het uiteindelijk toch een miskoop is geweest. Er zijn inmiddels betere systemen te koop onder andere bij Praxis. Daar krijg je er niet alleen een afstandsbediening bij met penlites, kun je de lampen dimmen maar zelfs en ook van kleur laten veranderen.

  Is mijn mening over IKEA nu veranderd? Nee, niet echt, ik vind het nog steeds een geweldige zaak met heel veel leuke dingen (en je kunt er geweldig lunchen) maar dit moeten ze echt uit de schappen halen of een beter systeem verzinnen. Voor de goede orde, ik heb dus geen ervaring met de app of de afstandbediening.

  Eindconclusie: niet doen. Weggegooid geld, het werkt zeer twijfelachtig.

 3. Aad Kooiman

  Ja de verpakking ja als het niet makkelijk open gaat koop ik het maar niet 😳😬 een schaar doet wonderen
  De verpakking is moeilijk open te maken anders is er geen apparaatje en of lamp te koop zonder verpakking mensen halen alles uit de verpakking en daarom gaat het zo lastig 😕

 4. Frans Dorable

  Zéééér interessant. Ik vroeg en vraag me af of je dit ook in de slaapkamer kunt gebruiken in een situatie waarbij je voor het slapen gaan je bed uit moet om het licht uit te doen hetgeen ONhandig en ONprettig is.

  Dus de volgende situatie: je komt de slaapkamer binnen en je doet met de schakelaar aan de muur het licht aan. Voordat je gaat slapen doe je het licht weer uit en zoek je in het donker de weg terug naar je bed. Makkelijker zou het dan zijn om dan de Tradfri te kunnen bedienen vanaf je nachtkastje. Dus in theorie (verbeeld ik mij zo) zou de volgende situatie gecreëerd kunnen worden. Je komt de slaapkamer binnen, je doet het licht aan op de geëikte manier, net voor het slapen gaan doe je het licht vanuit je bed weer uit door middel van de dimmer. 's morgens word je wakker, je doet het licht aan met de dimmer op je nachtkastje en nadat je je dingen verder hebt gedaan in de slaapkamer verlaat je die slaapkamer en doe je het licht weer uit door middel van de lichtschakelaar op de muur.

  Mijn vraag is nu aan diegenen die daar wat zinnigs over kunnen roepen: Is deze situatie te bewerkstelligen met die Tradfi-set?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *