Az élet egy Tesla Model S-selMilyen napi szinten Tesla tulajnak lenni? Kipróbáltam. Ha a Tesla Universalnál vásárolsz Teslát, a HANDRAS01 kóddal 50 százalék kedvezményt kapsz a falitöltőre! Használt elektromos autók: Itt tudsz támogatni: Instagram: Facebook: Blog: Ezeket használom a videókhoz:

47 Replies to “Az élet egy Tesla Model S-sel”

 1. József Kosák

  Mondja meg nekem valaki, miért drága a villany autó. A régi villanymotor örök életű volt. Öntvény ház, és a két pajzs. a csapágyat lehet cserélni, a tekercselést szintén. A jelenleg működő villamos targoncákkal nincs semmi baj. Azt remélem nem kel magyarázni, mennyivel több alkatrésze van egy belső égésű motornak. Jó értem, a nagyobb teljesítmény miatt a motort az akkumulátorokat, sőt néhol még a csatalakozót is hűtik, VÍZZEL. Hát ez maga erős kockázati tényező, é sok hibaforrás okozója is lehet. De ezzel együtt, miért olyan drága a villanyautó?

 2. Pingitzer Attila

  Nos, 130 ezer € egy Tesla-ert! A gyari adas szerint 22 kWh-t a fogyasztasa 100 kilometerre. A jelenlegi arak szerint 0,33 Cent 1 kWh a töltöallomason. Az annyit jelent hogy 7,26€/100km. Most 1 liter diesel ara 0,96€. Miröl is beszellünk??? Környezet tudatossag ide vagy oda! 130ezer egy tetves kocsiert, amivel jobb esetben 480km-t lehet megtenni nyaron,mert ugye telen joval kevesebb! Nekem 1 utam minimum 600km! Sose ernek oda ezzel a jatekszerrel! Esetleg majd ha teli idöben 1 feltöltessel 1000km-t lehet megtenni, akkor talan megeri megvenni, de addig nem! Akarmennyire is ajuldozol minden videodban a villany autoidrol….

 3. Sályi Norbert

  Nem is kérdés,hogy ez a jövő,vagy már inkább a jelen 🙂 Azonban az foglalkoztat,hogy ,ha tömegével lesznek a világon elektromos meghajtású autók,akkor vajon az elektromos hálózatok hogy fogják bírni? Lehet-e majd környezetkímélő módon előállítani olyan mennyiségű elektromos áramot,hogy tölthetőek legyenek ezek a technikák?A másik az elektromos töltőállomások megint csak nagy mennyiségű autószám esetén. Van-e már olyan technológia,ami le tud kezelni egyszerre több,avagy sok autót töltés szempontjából hasonlóképp,mint manapság egy üzemanyagállomás? És ami még felmerült bennem,hogy azt az irdatlan mennyiségű belsőégésű motorral rendelkező,meglehetősen környezetszennyező kamiont fel lehet-e váltani mondjuk ezzel a környezet barátabb technológiával? Valamint újrahasznosíthatóak-e az akkumulátorok a későbbiekben ugyancsak óvva a kényes környezetünket?

 4. Tibor Huszár

  Remek videó, ezerszer többet mond a kocsiról, mint egy rövidebb használat alapján készült bemutató.

  Viszont a padkázáson a kisebb felni sem segítene érdemben. Én azt javaslom, hogy párhuzamos parkoláskor a járdaszegély oldali tükröt billentsd le, akkor látni fogod a padkát. Meglepődnék, ha a Tesla ezt nem tudná alapból, szerintem csak beállítás kérdése.

  A gumit sem a lóerő eszi, hanem a jobb láb. Ezt mindenki tudja, aki nyomatékosabb autót vezet 🙂 Az viszont kiderült, hogy más elektromos autókkal ellentétben a Tesla nem változtatja meg alapvetően a vezetési szokásokat. Aki nyomni szokta, az ebben sem fog kigurulni minden pirosnál.

 5. Pal Matits

  András! A szélessége miatt trükkös a parkolás,, amiről eszembe jutott az a funkció amikor gyakorlatilag vezető nélkül, a telefonról lehet előre és hátra "távirányítani" az autót. Pont azért készítették ezt a funkciót hogy szűk helyekről előre/hátra ki/be lehessen vele gurulni. Ezt próbáltad? Elérhető a model S-ben? (X-nél láttam)

 6. Zsolt Harasztos

  Azt nem értem hogy ha valakinel van 40.000.000 ft mért vesz bmw X6 (nincs bajom a bmw-sekkel) szerintem egy elektromos autóval is élvezet menni és azért jó pár nem is nézki egy trágya halomnak.
  Most már meg azt sem lehet nagyon mondani hogy nincsen töltési lehetőség mert kezdenek elterjedni az elektromos töltők is.
  Meg nem is említve hogy egy elektromos motornál a hiba lehetőségek is kisebbek.

 7. RelakS

  Ezt a hátrafelé néző két gyerekülést meg kellett néznem mégegyszer 😀 Mekkora élmény lehet már a lurkóknak?
  Amúgy is, hol van már az, mikor mi a trabant hátsó ülésére feltérdeltünk, és úgy néztünk hátrafelé? 🙂 #mindmeghaltunk

 8. thomasudi

  Addíg nem kell ilyen autóba ülni amíg nem megy a vezetés.
  Ajálom neked a Smartot azzal mindenhová be tudsz majd parkolni ha nem akkor meg maradj a biciklinél. 😉

 9. ATS

  Nagy autó? Azért annyira nem. Max, neked kell nagyobb parkoló. Persze a parkoló mérete, nem a te hibád. Netán parkoláskor, az egyik, avagy mindkét tükröt, nem lehetne becsukni? A kerék, és gumi probléma, az a vezetőről szól, nem pedig arról, hogy milyen nehéz az autó. Mellesleg, azok a gumik életveszélyesek. A Tesla 3, és a model S között, van pár év amit, a Tesla fejlesztéssel töltött, s ettől lett a Tesla 3 jobb.

 10. Miklós Kiszely

  Amugy a video tetszik, Andras szivesen nezem a feltolteseidet, meg akkor is, ha vegul ez egy felig meddig Model 3-as Promotion videora is sikeredett.
  Az auto merete egyatalan nem problemas, a felesegem vezeti az autot legtobbszor, meg o sem panaszkodott. (vagy ezek szerint minden sofor 4,8 m-as auto felett egy zseni?)
  Persze az is kerdeses ilyen kijelentesek utan, hogy Budapesten egyatalan szukseg van-e egy autora (foleg, hogy leugorjunk a szomszedos boltba egy kifliert) vagy sem – elektro vagy benzines, az mindegy.
  Az pedig, hogy kinek mi a luxus – itt rengetegen feszegetik a temat – lehet, hogy mindenkinek mas es mas… nekem pl. a varosban a hangtalan siklas:
  Csak egy pelda: https://www.youtube.com/watch?v=lrTwDollrco – szenzacios, ahogy hallhato erolkodes nelkul lenyomja AMG-t.
  A mernyo meg hiaba uvolt, mehet a levesbe, az elavult technikajaval egyutt.

 11. Tamás Péter Németh

  Üdv András! Látom, jó nagy port kavart a zászlós pajtásokkal való hasonlatod. A gumi dologról csak annyi, hogy az nagyon de nagyon sofőr függő. A Tesla Model S-el is lehet finoman járni, vigyázzni rá, nyílván a tulajnak nem ez az elsődleges szempont, nem jön zavarba egy gumicserén, hiszen ha zavarba jönne tőle, akkor nem ezt választotta volna. Ki bírja fizetni, én nem írígylem tőle. Majd kérek tőle karácsonyra egy i3-t, vagy egy új Leaf-et. Nekem az bőven elég lenne. Azt talán még fent is bírnám tartani. Én közel 10év alatt 1x parkoltam úgy, hogy éreztem, a felni is hozzáért, de épphogy csak húztam rá egy kis karcot. Én vigyázok rá, mert nem telik gyakran új gumira.
  Mindez, csak pénztárca kérdése.
  Azzal egyet értek, hogy ez egy tank. A Model 3 szimpatikusabb számomra is, de a Leaf még mindig közelebb állna hozzám. Mr. Nehézláb, Gábor, szívesen veszem karácsonyra meglepiként az új Leaf-et 🙂 De komolyra fordítva a szót, köszönet Gábornak is. Kevés ilyen ember van, aki ilyet tenne, egy jó cél érdekében.
  Köszi a videót András, jók az ilyen tapasztalatok, infók, mégha nem is lesz életszerű számomra.

 12. Rusty Saw

  Jó a videó, attól függetlenül, hogy az S már millióegy helyen ki lett vesézve, és függetlenül attól, hogy nem vennék akkor sem, ha lenne a zsebemben autóra 50 millió. Egyszerűen nem tartom emberi léptékűnek és mértékűnek, úgy gondolom, hogy ez és a hasonlók nem a normális emberi igényeket elégítik ki, hanem kizárólag a gazdagok játékszere. Egy i3, Kona, Leaf stb. inkább valódi használati tárgy kategória, még akkor is, ha ma még ezeknek is borsos az áruk a jelentős többség számára a 10 millió körüli árcédulával. Mindenesetre érdekességnek jó a Model S, vagy az X, vagy az I-PACE, de ezek nem egyebek, mint az eszetlen és mértéktelen fogyasztói társadalom szobrai.

 13. RobinH

  Üdv, a navigációs dolog javítható a beállítások között valamennyire. Van egy traffic rerouting rész, ott egy nagyobb (pl 10 perces) beállítás már sokat javít.

 14. Tamas Czekmeiszter

  Sosem értettem meg hogy lehet egy autót folyamatosan lepadkázni. Tobb mint 30 vezetek, az utóbbi 5 évben van, hogy naponta cserélek autót. A mostani Arteonon 20”-s felnik vannak makulátlan állapotban (az autó hossza és szélessége kb.mint a Teslanak) Szerintem simán csak igénytelenség, nemtörődömség ha valaki nem vigyáz az autójára. Gondolom belül is csontra le van lakva, küszöb szintén leütve, műanyagok karcosak stb. Egy biztos ilyen ügyfélnek biztosan nem adnánk autót bérbe:

 15. István Nagy

  Fentartási költség? XD Ha valaki vesz 40 milláért egy autót szerinted meghatja hogy 600.000 a gumi? XD Vagy 1 milla a casco? Ugyan már ember XD Ami meg a költségeket illeti nézd meg mennyi egy 7-es BMW-nek a hasonló költsége… Vagy egy 8-as Audi vagy egy S merci. Faszság amit beszélsz..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *